~~Aku ingin menjadi makmum kepada seorang imam, aku ingin menjadi sayap kiri pada seorang khalifah, aku ingin menjadi pendengar kepada seorang dai'e, aku ingin menjadi seorang mujahidah kepada seorang mujahid, aku ingin memberi cintaku pada insan yang mencintai Allah lebih dari segalanya~~

Pages

Monday, 24 January 2011

Kenapa Aku Masih Tiada Jodoh?

Posted by Aliesha Kirana at 23:21
Assalammualaikum semua!

pasti soalan ini sering saja bermain di minda kita, apatah lagi jika kita sudah menginjak umur 21 tahun ke atas. di saat teman-teman sudah punya pasangan hidup, atau sekurang-kurangnya seorang kekasih, kita pula masih sepi tanpa ada teman yang menemani.


pasti ramai yang sering bertanya soalan di atas ini pada diri sendiri. Pastinya kita tertanya apa kurangnya kita berbanding mereka2 yang sudah berpunya. ada juga yang menganggap mereka itu lebih bagus @ lebih cantik dari orang2 yang sudah berpasangan.

Ingatlah sahabatku sekelian, jodoh telah Allah tetapkan, cuma lambat dan cepat saja. saya pasti ramai yang masih tidak tenang mendengar jawapan ini kerana mereka selalu disogokkan dengan perkara ini, hinggakan tiada lagi rasa untuk yakin bahawa jodoh itu akan tiba jua.


tapi ingatlah, jodoh itu pasti ada. kalau tidak di dunia ini, pasti ada di akhirat, maka sama2 kita berusaha mendapatkan syurga, kerana di sana pastikan ada jua jodoh kita andai kita tak di takdir untuk berjodoh di dunia. wanita dan lelaki bujang yang masuk syurga akan dijodohkan sesama mereka supaya mereka tidak kesunyian di syurga.

Jika jawapan ini pun tidak mampu menenangkan hati kalian kerana jodoh yang kalian kejar ialah jodoh di dunia ini, maka satu saja pesan saya, selalulah berdoa, sesungguhnya Allah Maha Mendengar, Dia pasti memakbulkan doa hambaNya yang bersungguh meminta. tapi jika anda merasakan doa anda masih tidak dimakbul Allah, pasti ada sebabnya ia berlaku, perbanyakkan amalan kita dan bebaskan diri dari dosa. 

InsyaAllah, semoga kita menemui jodoh yang selayaknya buat diri kita. amin.
 

Penuh Rasa Cinta Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea