~~Aku ingin menjadi makmum kepada seorang imam, aku ingin menjadi sayap kiri pada seorang khalifah, aku ingin menjadi pendengar kepada seorang dai'e, aku ingin menjadi seorang mujahidah kepada seorang mujahid, aku ingin memberi cintaku pada insan yang mencintai Allah lebih dari segalanya~~

Pages

Wednesday, 16 June 2010

~Cinta Xsemestinya Bersatu~

Posted by Aliesha Kirana at 01:52
Salam..
maaflah sudah lama meniggalkn blog ini tnpa khabar berita..hehe.. kerna tiada persoalan cinta yg sedang bermain dlm fikiran.. yg ada di dalam hatiku hanyalah cinta pada Allah, Rasulullah dan keluargaku... utk insan bernama kekasih atau lebih manis kusebut sbg jodohku, masih blum mampu kuangankan sekalipun.. biarlah ia masih menjadi rahsia Ilahi... dan Dia akan merungkaikan persoalan itu saat tiba masa dan ketika yg sesuai utk aku...
cuma aku ingin skli berbicara soal cinta kali ni walaupun aku sndri masih blm berpunya... oh abaikan saja statement itu... seringkali insan mengadu padaku soal cinta yg dicambah bertahun-tahun akhirnya putus ditengah jalan...  ingatlah sahabat sekelian... cinta tak semestinya bersatu.. andai Allah tidak izinkan jodoh itu terjadi pasti ia xkn terjadi, yakinlah bahawa itulah yg sebaiknya berlaku.. sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui...
tp xsalah utk mencari dan berharap insan yg kita cintai merupakan jodoh kita...selalulah berdoa n terus memohon padaNya... InsyaAllah...
firman Allah dalam surah Al-Baqarah ayat 216:


".......Dan boleh jadi kamu benci akan sesuatu sedang ia lebih baik bagimu, Dan boleh jadi kamu kasihi sesuatu sedang ia melarat kepadamu. Dan Allah mengetahui tetapi kamu tidak mengetahui.........."

2 comments:

Kie-yu said...

yup!
agreed 100%
but kalo dah jodoh tak ke mana kan?

aliesha kirana said...

yes..hehe..btol sgt~~

 

Penuh Rasa Cinta Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea